maandag 17 augustus 2009

Defiance



Defiance vertelt het ongelofelijke verhaal van de Bielskibroers, die in 1941 na de Duitse inval in Wit-Rusland, dat een lange Poolse geschiedenis heeft, ontsnapten aan de massaslachting onder Joden in hun dorp. Hun ouders werden vermoord, maar zij slaagden erin naar een bos te vluchten.
Afgelopen zaterdag was weer film en patatavond van mijn lief en zijn vriend en mijn persoon. Vriend was op vakantie geweest dus we hadden een paar zaterdagen overgeslagen.
Eten was als altijd lekker, gezellig en informatief. De sfeer als altijd goed, vaak met veel gelach, trips langs memorylane en soms serieus. Zoals het in vriendschap gaat.
En dan de film..... Die was ook goed, boeiend, spannend. Een waargebeurd verhaal geeft toch altijd een extra dimensie aan een verhaal. De onderlinge relaties tussen de broers, de mannen en vrouwen die zich bij hen aansluiten/ die hun bescherming zoeken alles word in deze film goed uitgelicht. Kan ook want de film duurt ongeveer 2 uur, dus de regisseur had de tijd. Zeker voor liefhebbers van oorlogsdrama een aanrader, maar ook voor de romantici onder ons kan deze film prima vermaak bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten