dinsdag 27 oktober 2009

Vrouwen


Sylvia Fowler is een vrouw die geen blad voor de mond neemt. Ze is een ongetrouwde redactrice van een modeblad. Als ze niet werkt, is ze meestal in het winkelcentrum te vinden. Sylvia's beste vriendin is Mary, de echtgenote van een welvarende financier. Mary lijkt het perfecte huwelijk te hebben en heeft daarnaast ook nog eens een succesvolle carrière. Ze heeft een goede band met haar 12-jarige dochter Molly en heeft een aantal goede vriendinnen, waaronder de lesbische Alex en de hoogzwangere moeder Edie.


Wanneer roddels ontstaan dat Mary's echtgenoot vreemdgaat met Crystal Allen, kunnen Mary en haar vriendengroep hier niets van geloven. Terwijl Mary een gerespecteerde dame is, is Crystal een schaamteloze niemendal die haar uiterlijk gebruikt om te krijgen wat ze wil. Mary begint te twijfelen aan het succes van haar huwelijk.
Wat een film, wat een cast. Alleen maar topvrouwen, karaktervrouwen. Een verhaal over vriendschap, moeder-dochter relaties, over dromen en keuzes. Echt een heel goede film voor herfstachtige avonden met kaarsen, wijn, lekkere hapjes en vriendinnen onder elkaar.
In de hele film hoor je veel over mannen, maar je ziet ze niet. Niet op de voorgrond en niet in de achtergrond. Nergens zie je een man. En toch gaat het ook een beetje over mannen maar toch meer over vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten